logo
Jouw leven, jouw afscheid
Sjaan

"Straks wil ik - net als nu - onderdeel zijn van dit landschap. Ik heb mijn vriendinnen al gevraagd of ze mijn as over de eerste duinrij willen uitstrooien."

Wat kost een uitvaart?

Die vraag wordt ons regelmatig gesteld. De totale kosten voor een gemiddelde uitvaart bedragen tussen de 5000 en 8000 euro. Tegelijkertijd heeft u bij veel zaken de keuze om iets zelf te doen (zelf een bloemstuk maken, koffie en/of borrel na afloop bij u thuis). In veel gevallen bent u dan voordeliger uit dan wanneer u alles uitbesteedt. Ook de keuze voor het soort kist, het vervoer van de overledene en het al dan niet huren van volgauto’s maken verschil in het uiteindelijke prijskaartje. Samen met u bekijken we hoe we binnen uw budget tot een uniek, eigen afscheid kunnen komen.

Financiering via een uitvaartverzekering

Veel mensen sluiten een uitvaartverzekering af om de kosten van hun uitvaart te dekken. Wat u vergoed krijgt, is sterk afhankelijk van het soort verzekering dat afgesloten is. Weet u niet of uw geliefde, familielid of vriend(in) een uitvaartverzekering had? Het kan dan helpen om navraag te doen bij zijn of haar verzekeringsadviseur of de bankafschriften te controleren op mogelijk betaalde premies.

Zelf geld opzij zetten voor uw uitvaart

Zelf sparen of een deposito afsluiten kan een goed alternatief zijn voor een verzekering. Voor zo’n deposito kunt u ook bij ons terecht. Hiermee maakt u een mooi rendement en het deposito keert gegarandeerd uit bij overlijden (u ziet niet vast aan een bepaalde looptijd, zoals bij een bankdeposito het geval is). Vraag ons gerust naar de mogelijkheden.

Wilt u meer weten over financiën rond een uitvaart, neem dan contact met ons op via telefoonnummer (071) 341 23 15 of stuur een e-mail naar info@schellingerhout.nl