logo
Jouw leven, jouw afscheid
Loesewies

"Ik ben gisteren weer op het graf van mijn moeder geweest. Het was precies zes maanden geleden dat zij is overleden. Zij heeft daar een rustplekje samen met mijn vader."

Symboliek in uitvaarten

De meest memorabele uitvaarten zijn die waar afscheid genomen is op een manier die past bij de levenswijze van degene die overleden is. Omdat er symbolen in terugkomen die zo kenmerkend zijn voor zijn of haar leven. En juist omdat dat voor iedereen anders is, zorgen we er samen met u voor dat een afscheid een eigen, uniek karakter krijgt.

Ideeën voor net dat beetje anders

U heeft volop keuze uit allerlei soorten kisten, bloemstukken, rouwkaarten en rouwvervoer. Maar met wat inspiratie geeft u deze zaken net even dat beetje extra. Hield degene van u afscheid neemt van kunst of was hij of zij altijd aan het knutselen met kinderen? Laat bijvoorbeeld uw (klein-)kinderen de kist versieren met verf zodat het een klein kunstwerk wordt. Als water een bijzondere rol heeft gespeeld in het leven van de overleden, denk dan eens aan vervoer per boot. Had iemand een opvallende lievelingskleur? Dan kunt u die kleur herkenbaar terug laten komen in de bloemstukken. Het zijn zomaar suggesties die u op een spoor kunnen zetten om iemand een bijzonder afscheid te geven. Vanzelfsprekend helpen wij u graag aan nog meer ideeën.

Mijn uitvaart, mijn manier

Wij hebben een aantal mensen bereid gevonden om hun gedachten over hun eigen uitvaart met ons te delen. Hun verhalen  illustreren hoe verschillend er over uitvaarten gedacht wordt; mogelijk bieden ze u ook nieuwe inspiratie waar het gaat om afscheid nemen.

Wilt u meer weten, neem dan contact met ons op via telefoonnummer (071) 341 23 15 of stuur een e-mail naar kantoor@schellingerhout.nl