logo
Jouw leven, jouw afscheid
Anneke van Swieten

"Ik denk veel na over het leven en dat is misschien wel de reden dat ik ook weleens denk aan het moment waarop ik er niet meer ben. "

De derde generatie

Sinds 2000 is Erik Schrama het boegbeeld van Uitvaartonderneming Schellingerhout. Hij is daarmee de derde generatie in dit al decennia lang bestaande familiebedrijf: eerder waren zijn moeder en zijn grootouders al actief als uitvaartbegeleiders. Vanzelfsprekend ondersteunt Erik u bij het regelen van alle praktische zaken na een overlijden. Maar hij ziet het vooral als zijn rol om samen met u invulling te geven aan een uitvaart die past bij de levenswijze van degene van wie u afscheid moet nemen. Ook helpt Erik mensen, jong en oud, om na te denken over hun eigen uitvaart.

Erik als ritueelbegeleider

Erik SchramaErik Schrama is tevens ritueel begeleider. In deze hoedanigheid kan hij een diepere inhoudelijke betekenis geven aan de ceremonie. Aan de hand van persoonlijke symbolen krijgt een uitvaart hiermee een spirituele sfeer, ook als u niet aangesloten bent bij een bepaalde religie. Vanwege deze achtergrond weet Erik ook goed om te gaan met de emoties en spanningen die op u en op andere nabestaanden afkomen rond het afscheid nemen van iemand die u lief was.

Interview met Erik Schrama, klik hier